Class 9 Employability Skills Unit 4 Entrepreneurship Skills 150+ MCQ’s with answer


41. ____________ involves transfer of ownership of tangible products.

(a) manufacturing business

(b) service business

(c) merchandising business

(d) trading business

Answer : (c) merchandising business

42. In which businesses, products are bought at a wholesale price and sold at retail price.

(a) manufacturing business

(b) service business

(c) trading business

(d) merchandising business

Answer : (d) merchandising business

43. In which business, the form of the product is not changed, but it is sold in the same form?

(a) merchandising business

(b) service business

(c) trading business

(d) manufacturing business

Answer : (a) merchandising business

44. In which business, it is important to keep enough inventory or stock?

(a) manufacturing business

(b) service business

(c) trading business

(d) merchandising business

Answer : (d) merchandising business

45. Convenience stores, Resellers, Distributors, Grocery stores, Supermarkets, Retail clothing stores are examples of ____________ businesses.

(a) manufacturing

(b) service

(c) trading

(d) merchandising

Answer : (d) merchandising

46. A ________ earns money from the profit margin purchase cost and selling price.

(a) manufacturing business

(b) service business

(c) trading business

(d) merchandising business

Answer : (c) trading business

47. Reselling of goods comes under ______________ business.

(a) manufacturing

(b) service

(c) trading

(d) merchandising

Answer : (c) & (d) trading & merchandising

48. ____________ work with different kinds of products and services that is sold to consumers, businesses or government organizations.

(a) manufacturing business

(b) trading business

(c) service business

(d) merchandising business

Answer : (b) trading business

49. Import and export of goods and services largely make up the _________ sector.

(a) manufacturing

(b) trading

(c) service

(d) merchandising

Answer : (b) trading

50. Real estate brokers, Middlemen, Importers, Exporters, and Foreign Exchange traders are examples of ____________ businesses.

(a) manufacturing

(b) service

(c) trading

(d) merchandising

Answer : (c) trading

51. Businesses that are involved in different activities ranging from manufacturing, service, merchandising etc, are called ______________.

(a) manufacturing business

(b) trading business

(c) service business

(d) hybrid business

Answer : (d) hybrid business

52. What is the Primary Activity of Manufacturing Business?

(a) Production of goods

(b) Provision of service

(c) Purchase and sales of goods

(d) All of these

Answer : (a) Production of goods

53. What is the Primary Activity of Services Business?

(a) Production of goods

(b) Provision of service

(c) Purchase and sales of goods

(d) All of these

Answer : (b) Provisioin of service

54. What is the Primary Activity of Merchandising Business?

(a) Production of goods

(b) Provision of service

(c) Purchase and sales of goods

(d) All of these

Answer : (c) Purchase and sales of goods.

55. What is the End-products of Manufacturing Business?

(a) Physical / Tangible goods

(b) Intangible goods

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Answer : (c) Both (a) and (b)

56. What is the End-products of Services Business?

(a) Physical / Tangible goods

(b) Intangible goods

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Answer : (b) Intangible goods

57. What is the End-products of Merchandising Business?

(a) Physical / Tangible goods

(b) Intangible goods

(c) Both (a) and (b)

(d) None of these

Answer : (c) Both (a) and (b)

58. In which types of business inventory is not required?

(a) manufacturing business

(b) trading business

(c) service business

(d) hybrid business

Answer : (c) service business

59. In which types of business inventory is maintained as Finished goods?

(a) manufacturing business

(b) trading business

(c) service business

(d) merchandising business

Answer : (d) merchandising business

60. What types of labour is required in Manufacturing business?

(a) unskilled

(b) skilled

(c) sales person

(d) both (a) and (b)

Answer : (d) both (a) and (b)

Leave a Comment

You cannot copy content of this page

Scroll to Top