Class 10 Info Tech Unit 1 Digital Documentation Session 5 Implement Mail Merge MCQs

21 List that contain name, addresses etc. which changes in every document is called _______

a. Data Source

b. Main Document

c. Main List

d. None of the above


Answer: a. Data Source

22. _______ is a feature on word processing software that help users to create personalized letters, greeting cards with different names and addresses stored in a database.

a. Merging of Mail

b. Merge Mail

c. Mail Merge

d. None of the above


Answer: c. Mail Merge

23. Data Source in Writer can be created in ______

a. Spreadsheet

b. MySQL

c. Oracle

d. All of the above   


Answer: d. All of the above

24. What is the extension of the template file in OpenOffice Writer?

a. .odt

b. .ods

c. .ott

d. .odtt

Answer: c. ott

25. What is the shortcut to select individual record?

a. Clcik

b. Ctrl + Click

c. Shift + Click

d. Alt + Ctrl + Click

Answer: b. Ctrl + Click

26. What is the extension of the database file in OpenOffice Writer?

a. .odt

b. .ods

c. .ott

d. .odb

Answer: d. .odb

27. What is the full form of .csv file?

a. Comma Separated Value

b. Common Server Value

c. Common Separated Value

d. Comma Search Value


Answer: a. Comma Separated Value


28. In mail merge, filed name is appear in which format?

a. “firstname”

b. firstname

c. <firstname>

d. None of these

Answer: c. <firstname>

29. To create new mailing labels for printing choose __________.

a. File > New > Labels

b. File > Lables

c. New > Labels

d. None of these

Answer: a. File > New > Labels

30. Database and Tables options are available under the _______ tab in the Label dialog box.

a. Options

b. Labels

c. Format

d. None of these

Answer: b. Labels

31. Which command can be use to show the non-printing characters, such as paragraph marks, line breaks, space, tab space, etc.

a. View > Nonprinting

b. Ctrl + F10

c. Click on the Nonprinting Characters Icon

d. All of the above

Answer: d. All of the above

32. What is the shortcut keys to show the field contents (data source headings), rather than their underlying field names.

a. Ctrl + F9

b. Ctrl + F8

c. Ctrl + F10

d. Ctrl + F7

Answer: Ctrl + F9


Class 10 Digital Documentation – Information Technology Code 402

You cannot copy content of this page

Scroll to Top